Focus Magazin: Saksan ilmastoministeri Robert Habeck (vihr) haluaa toteuttaa energiakäänteen tuulivoimalla. Uhkana on epäonnistuminen.

13.4.2023

Saksa sulkee viimeiset kolme ydinvoimalaansa 15.4.2023, ja haluaa luopua kivihiilestä vuoteen 2038 mennessä. Ilmastoministeri Robert Habeck haluaa toteuttaa energiakäänteen tuulivoimalla. Saksan olisi pystyttävä rakentamaan vuosittain 2000 uutta tuulivoimalaa, jotta tavoitteet voitaisiin saavuttaa. Tavoite uhkaa kuitenkin kaatua logistisiin ongelmiin. Satamat ja kuljetusyritykset eivät pysty kuljettamaan voimaloiden osia paikalle sellaista vauhtia. Lisäksi kompastuskivenä on kysymys siitä, mitä kukakin maksaa.

Linkki Focus Magazinen artikkeliin: https://www.focus.de/finanzen/news/buerokratie-bei-der-energiewende-habecks-windkraft-misere-wenn-15-zentimeter-den-gruenen-traum-zunichte-machen_id_190455628.html


Lataa tästä artikkelin suomennos: