Tucker Carlsson -elokuva Blown Away: The People Vs Wind Power

28.3.2024

Tucker Carlsson tiimeineen matkustaa halki Amerikan kuvaamassa tuulivoiman ihmisille ja ympäristölle aiheuttamia vaikutuksia. Tuulivoimalat tuhoavat elämiä ja ihmisten toimeentulon. Tuulivoimalat tappavat uhanlaisia eläimiä ja lintuja. Maan hallinto myöntää jopa tuulivoimayhtiölle poikkeuksia uhanalaisia lajeja koskevista suojelumääräyksistä. Myös lepakoille tuulivoimalat ovat kuolemanvaarallisia. Lepakot ovat tärkeitä maanviljelylle ja ekosysteemeille., mutta niiden populaatio on sukupuuton vaarassa. Tuulivoimarakentamista ei ohjaa huoli ympäristöstä, ilmastonmuutoksesta tai päästöjen vähentämisestä, vaan kyse on rahasta. Carlsson perehtyy syvällisesti vihreän energian laajentumisen inhimillisiä vaikutuksia, ja osoittaa kuinka päättäjät käyttävät hyväkseen Yhdysvaltojen köyhiä alueita. Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=chxYyV2R22k

Elokuvan katsomista voi helpottaa ottamalla käyttöön tekstityksen ja käännöksen suomeksi, tai videota voi seurata transkription avulla.