Infrasound Exposure: High-Resolution Measurements Near Wind Power Plants

3.3.2023

Tuore 16.12.2022 julkaistu tutkimus (DOI: 10.5772/intechopen.109047) valottaa tuulivoimaloiden infraäänen vaikutusta oireiluun. Tutkimuksessa on käytetty entistä tarkempia mittausmenetelmiä ja siinä esitetään korkearesoluutioinen menetelmä infraääniympäristöjen arvioimiseksi. Aiemmin havaitsemattomat akustiset tapahtumat ovat nyt tunnistettavissa ja mitattavissa. Menetelmä antaa työkaluja pitkän aikavälin infraäänialtistuksen arviointiin. Uuden tutkimuksen taustalta löytyvät International Acoustics Research Organisation (IARO), Uusi Seelanti; Waterloon yliopisto, Ontario, Kanada ja Lusophonen yliopisto, Lissabon, Portugali.

Linkki tutkimukseen: https://www.intechopen.com/online-first/85225

Tutkimus pdf-muodossa ladattavissa tästä: