Eettinen ongelma

3.4.2020

Alkuperäinen mielipidekirjoitus on julkaistu Pihtiputaan-Kinnulan paikallislehdessä – Kotiseudun Sanomat 01.04.2020 (printtiversiossa). Tässä julkaistu kirjoittajan luvalla.


Riippumatta siitä pitävätkö luvut paikkansa (esim. Ilosjoen saksalainen tuulivoimayritys ei maksa yhteisöveroa Suomeen), Pihtiputaan kunnan viranhaltijoilla ja kuntapäättäjillä on edessään eettinen ongelma:
tuulivoima vastaan ihmisoikeudet
.

Nimittäin:
Ilosjoen teollisuusvoimaloiden lähi- ja loma-asukkaat, joukossa lapsia ja lapsiperheitä, ovat menettämässä Suomen perustuslain turvaamat oikeudet terveelliseen elinympäristöön (ympäristömelu), omaan omaisuuteensa, sekä samalla menettämässä ihmisoikeutensa. Sama on jo tapahtunut muillakin teollisen tuulivoimatuotannon paikkakunnilla.

Itseasiassa Pihtiputaan kunnan viranhaltijat ja kuntapäättäjät ovat jo nyt ilmaisseet eettisen kantansa.
Surullista – mutta totta 🙁

Ihmisoikeudet takaisin