“Hiljainen” kesäyö Salon Märynummella

26.3.2019

Salon Märynummella osa tuulivoimaloiden lähiasukkaista on menettänyt perustuslain suomat oikeudet terveelliseen elinympäristöön. Samalla he ovat menettäneet ihmisoikeutensa.
Tuulivoimatoimijat ovat v. 2017 hallinto-oikeuden-valituksellaan estäneet melumittaukset, joita lähiasukkaat ovat vaatineet jo v. 2014 saakka. Ts. Märynummella tuulivoimaloiden melu pitää osaa ihmisistä hereillä vasten tahtoaan riippuen tuulen suunnasta, asunnon sijainnista ja rakennusmateriaalista (puu/tiili)!

Sosiaali- ja Terveysministeriön Varsinais-Suomen maakuntakaavan lausunnon 17.09.2013 mukaan tuulivoimala-alueiden suojavyöhyke lähimpään asutukseen tulisi olla 2 km. Lausunto on valmisteltu yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintaviraston kanssa. Salon Märynummella 2 km:n säteellä tuulivoimaloista on 457 kotitaloutta, joissa asuu myös lapsia ja lapsiperheitä. Lisäksi päiväkoti on 1385 m:n päässä tuulivoimaloista.

Avainkysymys on:
Kuinka monta vuorokautta on terveellistä olla hereillä vasten tahtoaan?
Vastaus (ote Sosiaali- ja Terveysministeriön Asumisterveysohjeesta):
”Tärkeimpänä ympäristölle asetettavia vaatimuksia on häiriöttömän levon turvaaminen etenkin yöaikaan. Aikuiset tarvitsevat vuorokaudessa yleensä noin kahdeksan tunnin unen, lapset, sairaat ja toipilaat vaativat usein paljon pitemmän yöunen ja lisäksi rauhaa myös päiväaikaan.”

  • Onko Salon Märynummella mahdollisesti tapahtunut/tapahtumassa yksi Suomen suurimmista ympäristörikoksista?
  • Miten Salon Märynummen tuulivoimamelusta kärsivät asukkaat, joukossa lapsia ja lapsiperheitä, saisivat takaisin menettämänsä perustuslailliset oikeudet sekä ihmisoikeudet?
  • Miten tämä ylipäätään on mahdollista Suomessa, oikeus-/sivistysvaltiossa?

Edit 16.11.2019:
Allaoleva video on kuvattu Salon Märynummella 7.7.2018 yöllä klo 02 jossa etäisyys Euroopan suurimpiin maalle rakennettuihin tuulivoimaloihin on 1,1 km. Lähin asunto on vain n. 400 m päässä voimaloista! (suora linkki videoon).