Vihreiden ihmeellinen näkemys tuulivoimasta

5.6.2017

Vihreät edelleen jaksavat hehkuttaa tuulivoimaa, vaikka siitä on myös luonnolle valtavasti ongelmia. Ihmisten kokemista ongelmista on puhuttu jo paljon. Ihmeellistä on vain se, ettei lakien säätäjät ole ottaneet vielä huomioon tuulivoiman erityistä hetkellistä äänipiikkiä, joka myös öisin valvottaa lähiasukkaita. Tämä piikki voi tulla kymmeniä kertoja tunnissa ja herättää koko ajan. Silti se on ”lain mukainen”, koska mitataan tunnin keskimääräistä melua.

Mutta vihreitä koskeva ristiriita luonnonsuojelun ja tuulivoiman tukemisen välillä on käsittämätön. Melu- ja välkeongelmat, tiestöjen rakentaminen sekä turbiinien tasainen hiekkakenttä pirstovat metsää ja estävät eläinten viihtymisen valtavilla alueilla. Melu ja välke estävät eläimiä ja lintuja käyttämästä elintärkeitä kuulo- ja näköhavaintoja. Pahimmillaan soidinäänet ja varoitusäänet hukkuvat meluun, jota ei edes kaupunkien keskustoissa kuule. Yksi tuulivoimateollisuusalue merkitsee neliökilometrien kokoista elinkelvotonta ympäristöä, jossa ei ihminen, eikä eläin voi viihtyä.

En ota kantaa ydinvoimaan sen kummemmin, mutta miksi tähän saakka suomessa todetut ”ydinvoima tuhot” saavat vihreiden niskakarvat pystyyn ja valtavan vastustuksen? Mitään ongelmaa ei ole todellisuudessa ollut, mitään ei tapahtunut, mutta tuulivoiman ongelmia on todennettu sadoittain, ellei tuhansittain. Merikotkat kuolevat turbiineihin, montako kotkaa ydinvoima on tappanut?

Verratkaa myös sitä, minkä verran energiaa tuulivoima tuottaa ydinvoimaan nähden. Kummassa on enemmän ongelmia?

Tomppa

PS. Suomen 100% uusiutuva energiantuotanto ei vaikuttaisi edes promillea maailman hiilipäästöihin (ilmastonmuutokseen), miksi sitten tuhotaan tuulivoimalla ja siihen liittyvällä ”puhtaalla energian tuotannolla” arvokasta luontoa ja elinalueita vuosikymmeniksi ilman konkreettista hyötyä? Ehkä toiminnalla saadaan ”omatunto puhtaaksi” kun on tehty jotain asian hyväksi… Keksikää nyt jotain oikeasta toimivaa.