Ilmajoella ennätysmäärä vaatii 3 km:n suojaetäisyyttä tuulivoimaloihin

16.6.2016

Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla on kerätty lyhyessä ajassa ennätyksellinen määrä allekirjoituksia kuntalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan 3 kilometrin suojaetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asutuksen välille. Yli 1600 ihmisen allekirjoittama kuntalaisaloite luovutettiin Ilmajoen kunnan päättäjille viime viikolla.

Lain mukaan kuntalaisaloite on käsiteltävä 6 kuukauden kuluessa sen luovuttamisesta. Aloitteen tekemiseen riittää 2 % kunnan äänioikeutetuista.

Ilmajoella on yli 12100 asukasta, joten kuntalaisaloitteen allekirjoitti yli 13 % kuntalaisista. Osuus äänioikeutetuista lähentelee 20 % ja kerätty allekirjoitusmäärä onkin todennäköisesti suurin Suomessa yksittäistä tuulivoimakaavaa koskien.

Ilmajoen kunnan kaavaluonnos tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavasta hakee myös vertailukohdetta: missä muualla on suunniteltu yhdellä kaavalla tuulivoimaloita käytännössä koko kunnan alueelle? Toteutuessaan tuulivoimakaava vaikuttaisi myös ympäristökuntien asukkaisiin Kurikassa, Seinäjoella, Laihialla ja Isossakyrössä.

Etelä-Pohjanmaalla suojaetäisyyttä puoltavan päätöksen on tehnyt ainakin Kauhajoki. Kaskisissa vastaava kuntalaisaloite luovutettiin toukokuun alussa.

Tv-ky päivitys

Lisätietoja:
http://tvky.blogspot.fi/p/ilmajoen-kuntalaisaloite.html

Etusivu


http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/ilmajoen-kunnan-kaavailut.html
http://karajavuori.blogspot.fi/2016/05/kaskisten-luonto-ja-asukkaat-tarkeampia.html