Tänään uutisoitiin talven kovimmasta sähköenergian kulutushuipusta. Lähes samaan aikaan (3.1.16) uutisoitiin myös siitä, että kotimainen tuulivoima kapasiteetti on ylittänyt 1000 MWh ( http://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/tuulivoima-ylitti-1000-megawatin-rajapyykin-tuki-tuulis%C3%A4hk%C3%B6lle-aleni-viidesosalla-1.1973271).
Käytännössä energian kulutushuipun aikana 6.1.16 klo 12.00 tuulivoimatuotanto oli alle 100 MWh. Eli käytännössä tuulivoiman puolesta puhujien runsas talvituotanto on osoittautunut sanahelinäksi. Jos jatkossa panostetaan runsaasti tuulivoimaan, niin aika isoissa ongelmissa talvella ollaan ja fossiilisia poltellaan…
oheisesta linkistä voi tarkistaa päivittäisen tuulivoima tuotannon:
http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-tuotanto/Sivut/Tuulivoima2.aspx?beginDate=20160104&endDate=20160106&showChart=1&showTable=0
Tommi J.
Seuraamalla Suomen tuulivoimayhdistyksen tiedotteita pääsee jyvälle siitä miten asiat ovat, kun vain kääntää ne juuri päälaelleen.
– Paukkupakkasilla tuulivoimatuotanto romahtaa, jolloin STY toistelee miten pakkasilla tuotanto on hyvä.
– Tuulivoima on veronmaksajille kaikkein kalleinta sähköä, joten STY kertoo että se laskee sähkön hinnan.
– Tuulivoima työllistää lähinnä ulkomaalaisia, joten STY:ltä kuulet miten monta tuhatta suomalaista ala työllistää.
– Tuulivoimalat meluavat, tästä voi varmistua pelkästään lukemalla STY:n väitteet että meluhaitat oikeasti johtuvat tuulivoimakritiikin aiheuttamasta negatiivisesta asenteesta.
– Kukaan ei osaa ennustaa tuulivoiman tuotantomääriä kahden päivän päähän,joten toistellaan miten tuulivoimatuotannon ennustettavuus on hyvä.
Jne.