Hyvää pääsiäistä, glad påsk.

4.4.2015

Pohjanmaalla on ollu tapana polttaa pääsiäiskokkoja noitien karkottamiseksi. Kaikkihan nuo noidat tuntee ainakin täällä, koukkunokka joka lentää luudalla musta kissi kyydis, pahat mieles. Hyvin ovat pysyneet poissa, ihan kotimaista puuta polttamalla. Ajat kuitenkin muuttuvat, ja nyt on kehitetty valtion hyväksymän ryöstötariffin tukemana uusi noidan karkotin.

Tuulivoimala. Kyllä sen lapojen viuhunaan pysähtyy luudalla lentäjän lento ja kissiki putoo alas. Samalla myös karkottaa asukkaat ja eläimet. Ja tuo noitahan ei ole ainoa jonka lento loppuu lyhyeen. Moni muuttolintu ja paikallinenkin siivekäs saa osuman lavasta. Turhankin tehokas pääsiäisnoidan karkotin?

Viime vuoden pääsiäinen meni anopin luona Iissä, siellä oli jo nämä nykyset pääsiäiskokon korvaajat käytössä.

https://www.youtube.com/watch?v=moYrrinqb2M

Mieluummin kattelen pääsiäiskokkoa, jossa palaa Suomalainen puu, ja voi paistaa hiilloksella makkaran, kuin noita vispilöitä.

Kai Ylikoski
Kaskinen