Hämähämähäkki kiipes siivelle…

26.9.2014

Valtakunnassa ei ole kaikki hyvin. Kansalaisten unen saanti on kehnoa tulevina öinä. Tietoisuus syyllistymisestä eläinsuojelurikokseen painaa mieltä.

Hämähäkin imurointiin syyllistyneet ovat mitä ilmeisimmin syyllistyneet eläinsuojelurikokseen! Tämä käy ilmi Ylen haastatteleman eläinlääkintöylitarkastajan haastattelusta (IL 22.9.)

Imuroitaessa hämähäkin raajat saattavat katkeilla ja se kuolee hitaasti pölypussiin. Biologin mukaan, mikäli halutaan hämähäkistä eroon, tulee se tappaa nopeasti liiskaamalla. Imuroimallamme hämähäkillä saattoi esim. olla morsian tiedossa. Oli tarkoitus perustaa perhe, saada lapsia ja saalistaa paljon hyönteisiä, mutta nyt kärvisteltiin pölypussissa. Heitä nyt siinä sitten läppää ja yritä olla positiivinen!

Kun tänä päivänä ajankohtaisessa tuulivoimalarakentamistilanteessa pystytetään tuulivoimala keskelle metsää pitää ensin raivata, räjäyttää, murskata ja lopuksi sepelöidä n. 1,5-2 ha suuruinen alue voimalalle ja sen kokoamiselle tarvittava alue. Onneksi siellä ei ole tuota ongelmaa. Eli siellä ei varmaankaan ole ainoatakaan hämähäkkiä. Jotkut kyllä voivat väittää, että tuollaisella alueella niitä olisi sadoittain ehkä tuhansittain. Turhaan myöskään lapatuulivoimaloiden vastustajat valittavat siipien aiheuttamista lintukuolemista. Jos nyt lintuja sadoittain kuoleekin, niin kuolema on nopea, koska siiven lavan kärki liikkuu yli 300 km/h. Toivotaan hyviä osumia, että kotkat saavat arvokkaan, nopean kuoleman.

On selvää, että kotitekoinen imurointidirektiivi olisi saatava ensi tilassa Suomeen, vaikka sitä ei muualle Euvostoliittoon edes esitettäisi laadittavaksikaan. Olisi ensinnäkin syytä kieltää imurointi kokonaan kodeissa. Tähän ei päästäne välittömästi, mutta voisivatko sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö perustaa yhteisen työryhmän ohjeistamaan käytännöt ja suunnittelemaan tarvittava siirtymäaika totaaliseen imurointikiellon aikaansaamiseksi?

Lisäksi voitaisiin pyytää Suomen Tuulivoimayhdistykseltä aiheesta asiantuntijalausunto asiantuntevin imurointimallinnuksin?

”Hämä hämä häkki kiipes siivelle

liike alkoi rankka, hämähäkin vei

taantuma armas kuivas tariffin

hämä hämä häkki kiipes uudelleen…”

Tuomo Kangas

Kaskinen

Lähde:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014092218686413_uu.shtml