Olethan sinäkin tuulen ystävä?

5.3.2014

Tuulen ystävät -sivusto on suunniteltu antamaan ääni tuulivoiman laajalle, mutta vielä toistaiseksi hiljaiselle kannattajakunnalle. Liittymällä Tuulen ystäväksi voimme vaivattomasti tukea tuulivoimaa ja antaa äänemme puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Samalla viestimme päättäjille, että seisomme kestävämmän energiapolitiikan takana.

Jos sinä et puhu tuulen puolesta, kuka puhuu?

Näin kauniisti aloitti Suomen Tuulivoimayhdistyksen, Motivan, Cleantech Finlandin ja joidenkin tuulivoimayhtiöiden uusi saitti taipaleensa. Kukapa nyt ei olisi tuulen ystävä?

Suomen tuulivoimayhdistys edustaa teollisuudenalaa, jonka jäsenyrityksille on luvassa 2000 miljoonan euron tulonsiirto veronmaksajilta lähinnä ulkomaisille projektiyrityksille, veroparatiisista omistetulle yksityipankkiirille ja mm. paikallispoliitikkojen hallinnoimalle S-ryhmälle. Yhdistys ja sen jäsenyritykset mm. maksavat Ympäristöministeriön ohjeistuksen pohjaksi tehdyt raportit, liioittelevat kunnissa työllisyys- ja verovaikutuksia sekä teettävät ja tekevät valheellisia melumallinnoksia. Kuntia yhdistys painostaa luopumaan vähistäkin turvarajoista. Tuulivoimamelusta kärsiviä ihmisiä yhdistys leimaa luulosairaiksi ja syyttää meluhäiriöistä tuulivoimasuunnitelmiin kriittisesti suhtautuvia. VTT:n tuulivoimatutkimuksia valvova henkilö on STY:n hallituksessa.

Sivustolla STY:n järjestöpäällikkö Heidi Paalatie esiintyy yhtenä meistä linkkailemassa ulkomaisia tuulivoimatoimijoiden maksamia sivustoja. Sivustolla annetaan myös ohjeita, miten kirjottaa mielipidekirjoitus paikallislehteen. Etusivulla oman tosdistuksensa antaa Jari Sillanpää: ”Minä kannatan tuulivoimaa”. Lisää Sillanpään tuulibisneksistä mm. tässä.

Aikaisemminhan STY julkaisi ilmeisesti idiooteille tarkoitetun Myllärin tuulivoimasivuston.

Mutta kukapa ei olisi tuulen ystävä? Vastaavasti kaivosteollisuus voisi panna pystyyn saitin ”maan ystävät”, ellei se taida olla jo varattu.  Ja jos ei muuta, niin me edesmenneen Pahkasian ystävät voimme taputtaa sorkkiamme jonkinlaisen reinkarnaation tapahtuman johdosta.

Loppujen lopuksi, mehän tämän veroistamme maksamme.

Janne Salonen, Kemiönsaari